हामीलाई आवश्यक मुख्य सामग्रीहरू हुन्:
- बासमती चामल
- मासु (कुखुरा, भेडा, मासु आदि)
- मसलाहरू (इलैंची, लौंग, दालचीनी, तारा एनिस, बे पात, जीरा, धनिया, काली मिर्च, अदुवा लसुन पेस्ट)
- तेल
- प्याज
- दही
## मासुको तयारी
1. मासुलाई मध्यम आकारको क्यूबमा काट्नुहोस्।
2. मासुलाई दही, अदुवा लसुनको पेस्ट र आधा मसलाले १-२ घण्टाको लागि म्यारिनेट गर्नुहोस्।
## भात पकाउने
3. चामललाई धुनुहोस् र 30 मिनेटको लागि भिजाउनुहोस्।
4. प्रेसर कुकरमा, पानी, बाँकी मसला र नुन थप्नुहोस्। ढक्कन बन्द गर्नुहोस् र 1 सीटीको लागि कुक कुक गर्नुहोस्।
## लेयरिङ
5. भारी तल्लो प्यान/भाँडामा, तेल हाल्नुहोस् र प्याज सुनौलो खैरो नभएसम्म भुन्नुहोस्।
6. म्यारिनेट गरिएको मासु थप्नुहोस् र 5-7 मिनेटको लागि फ्राइ गर्नुहोस्।
7. मासुमाथि चामल तह लगाउने।
8. चामल पकाउने दबाबबाट मसलादार पानीको साथ शीर्ष।
## खाना पकाउने
9. ढक्कनलाई तौलिया वा पन्नीले छोप्नुहोस् र यसलाई कडा रूपमा राख्नुहोस्।
10. ढक्कन नउठाएर 15-20 मिनेटको लागि कम आगोमा पकाउनुहोस्।
## सेवा गर्दै
11. भुटेको प्याज, पुदीना पातहरु संग गार्निश र तातो सेवा।
यो स्वादपूर्ण र सुगन्धित चावलको डिशको मजा लिनुहोस्! यदि तपाईंलाई चरणहरूमा कुनै स्पष्टीकरण चाहिन्छ भने मलाई थाहा दिनुहोस्।
## FAQs
**प्र. के म भिजेको बासमती चामल प्रयोग गर्न सक्छु?**
A. स्वादहरू अवशोषित गर्न र प्रत्येक दाना राम्ररी पकाएको सुनिश्चित गर्न पकाउनु अघि 30 मिनेटको लागि चामल भिजाउनु राम्रो हुन्छ। यद्यपि, यदि समयमै छोटो छ भने, तपाईं भिजाउन छोड्न सक्नुहुन्छ तर बनावट जत्तिकै फ्लफी नहुन सक्छ।
**प्र. कुन मासुको काटले राम्रो काम गर्छ?**
A. कुखुरा, भेडा वा बाख्राको मासुले बिरयानीमा पकाएर पकाएपछिको बनावटको कारणले राम्रोसँग काम गर्छ। तपाईं बीफ वा झींगा पनि प्रयोग गर्न सक्नुहुन्छ। काटिएको वा क्यूब गरिएको टुक्राहरूले पनि खाना पकाउन अनुमति दिन्छ।
**प्र. यो पूरै पकाएको बेला कसरी थाहा पाउने?**
A. पकाएको 20 मिनेट पछि, चामलको दाना कोमल छ कि छैन र सबै तरल पदार्थ अवशोषित भएको छ कि छैन जाँच गर्नुहोस्। यदि कुनै तरल बाँकी छ भने, छोप्नुहोस् र केहि मिनेट थप पकाउनुहोस्। चामल र मासु ओसिलो हुनुपर्छ तर भिजेको हुँदैन।
**प्र. के म यसलाई ओभनमा बनाउन सक्छु?**
A. हो, तपाइँ लेयर्ड बिरयानीलाई ओभनमा बेक गर्न सक्नुहुन्छ। एउटै तह लगाउने चरणहरू पालना गर्नुहोस् र भात नरम नभएसम्म भाँडालाई पन्नीले 30-40 मिनेटको लागि 180 डिग्री सेल्सियसमा बेक गर्नुहोस्। आवधिक रूपमा जाँच गर्नुहोस्।
**प्र. यो फ्रिजमा कहिलेसम्म राम्रो रहन्छ?**
A. बाँकी बिरयानी फ्रिजमा ३-४ दिनसम्म राख्न सकिन्छ। स्टोभटपमा वा माइक्रोवेभमा सर्भ गर्नु अघि पाइपिंग तातो नभएसम्म पुन: तताउनुहोस्। स्वाद समय संग मात्र राम्रो हुन्छ।
मलाई आशा छ कि यो विस्तृत गाइडले तपाईंलाई घरमा स्वादिलो र सुगन्धित बिरयानी बनाउन मद्दत गर्नेछ।